Tot ce trebuie sa stii despre cupa menstruala

poza

Bună, fetelor!

Astăzi o să avem o discuție așa ca între fete. De ce o discuție între fete? Pentru că sunt curioasă dacă ați auzit / folosit vreodată o cupă menstruală.

Pentru început o să vă întreb câteva lucruri și anume…cum ar fi ca în perioada roșie să ne îmbrăcăm fix cum ne dorim, să mergem la bazin și să stăm numai în apă, să nu existe pete sau mirosuri?!?!?! V-ar plăcea? Dacă ați răspuns cu DA la majoritatea ..înseamnă că și vouă v-ar trebui o cupă menstruală.

Dar ce este această cupă menstruală?

Această cupă este confecționată din silicon medicinal 100% flexibil. Ea permite o fixare foarte bună în vagin pentru recoltarea fluxului menstrual fără scurgeri, fără mirosuri și cu care poți să dormi liniștită fără să te mai trezești noaptea cu teamă că te-ai pătat.

poza

De ce să folosim cupa menstruală? 

Cupa menstruală este în primul rând sănătoasă.

Absorbantele produc faimoasele iritații, deoarece conțin coloranți, geluri, parfum… pe când cupa menstruală este ecologică și are un conținut neutru care te protejează de orice iritație sau alergie.

Știi foarte bine ce înseamnă să porți absorbant pe timpul verii… La tampoane nu intru în detalii, deoarece nu folosesc, dar știu că acestea absorb sângele menstrual și usucă pereții vaginali, lăsând fibre de bumbac în urmă. În plus pot provoca sindromul șocului toxic (SST) datorită conținutului chimic. M-am oripilat acum ceva timp, mai exact prin iunie, când am citit despre cazul fetei de 24 de ani, căreia i-au amputat piciorul din cauza SST-ului provocat de un tampon.

Cupa menstruală nu perturbă flora vaginală, aceasta colectează sângele menstrual și nu îl absoarbe ca tampoanele!

Cupa menstruală este ecologică

Acum, sper că v-am captat atenția în legătură cu această cupă.. cum o folosim?

Înainte de utilizarea lunară, aceasta trebuie sterilizată (fiartă 5 minute). Se folosește între 8-12 ore, după care se spală și se reintroduce în vagin.

Cu ajutorul cupei poți să știi exact ce cantitate de sânge menstrual pierzi. De multe ori când mergem la ginecolog suntem întrebate despre ciclul menstrual, despre abundența acestuia și răspunsul nostru este întotdeauna vag de genul ”…folosesc 5 absorbante pe zi, 4 sau 2”. În schimb cupa este gradată și așa poți să știi exact câți mililitri pierzi lunar, sau eventual să te cunoști mai bine și să observi dacă ceva nu este în regulă vreodată.

11015750_502160609936232_5764277956645768423_n

Cupa menstruală este refolosibilă

Cu toate știm că absorbantele și tampoanele presupun un cost lunar pentru achiziționare și aceste costuri se prelungesc până la menopauză. Zeci de ani… În schimb cupa menstruală costă puțin și este o investiție pentru următorii 10 ani, dacă este folosită și întreținută așa cum trebuie.

Cupemenstruale.ro oferă mai multe feluri de cupe menstruale, FleurCup, MeLuna sau FemmeCup.

meluna-green1-500x500

Voi ați folosi o cupă menstruală?

No Comments


 1. Am folosit cupa menstruala de la altfa firma, acum am luat o pauza de cateva luni. Tot din silicon este. E un produs tare bun, igienic si il recomand mai ales femeilor care fac infectii urinare des.

  Nu ezitati sa ii dati o sansa, doamnelor! 🙂

  Reply

 2. mi se pare ca de pe site-ul asta mi-am luat-o si eu, e foarte practica si eficienta cupa menstruala! cred ca toate femeile merita sa stie macar de ea si apoi sa aleaga daca li se potriveste sau nu. dar nu prea are ce sa nu ti se potriveasca

  Reply

  1. Multumesc pentru comentariu, Delia!
   Asa este, fetele merita sa afle despre acest produs si sa il incerce.

   Reply

 3. Hmmm nu stiu ce sa zic despre aceasta treaba…am o prietena care o foloseste si este incantata de ea. Insa eu sunt putin mai inapoiata…sincer?! La cat de mult imi curge mie in zilele rosii…as purta-o intreaga zi fara probleme! :)))
  Oricum, interesanta treaba! 🙂

  Reply

  1. :)) asa sunt si eu, nici eu nu am probleme majore cu fluxul :))) suntem mai norocoase, dar sunt unele fete care..dupa ce ca au o saptamana intreaga probleme, se mai lasa si cu flux crescut.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *