The Bra guide

1. Sutienul de sport

Acest tip sutien este ideal pentru activitățile sportive. Acoperă aproape în întregime bustul, iar cupele susțin sânii foarte bine, pentru a nu permite mișcarea acestora în timpul exercițiilor. Sunt confecționate din materiale care lasă pielea să respire, foarte comode.

(a_id=3501)img1

2. Sutienul fără bretele

Majoritatea sunt căptușite, iar în cazul în care au bretele ..acestea sunt detașabile. Sunt potrivite pentru bluzele fără umeri, cu o parte a spatelui goală. Pentru a nu aluneca, acesta este prevăzut cu o bandă de elastic adeziv în partea inferioară.

f01fq504501w

3. Sutienul Balconette (Balcony)

De obicei acest tip de sutien este destul de “plin” (oferă suport bustului). Cupa lui este confecționată din 3 părți cu bretelele aplicate aproape lateral pe partea din exterior a cupei.

download (5)

4. Sutienul Plunge (sau Deep Plunge)

La rândul lui, acest tip de sutien, este confecționat tot din 3 părți, însă spre deosebire de cel balconette, acesta are spațiul dintre cupe mult mai jos, ridică sânii și face un decolteu perfect (deci este ideal pentru decolteul in “V”).

download (1) download

5. Sutienul balconette cu bareta joasă între cupe

Acest model este o combinație între plunge și balconette.

download (2)

6. Sutienul Full-Cup

Acest tip de sutien acoperă aproape în totalitate sânii. Cupa lor este confecționată din mai multe părți (3, 4..), făcută dintr-o singură bucată de material (câteodată fără cusătură). Modelul Full Cup-ul clasic are bretelele poziționate în mijlocul părții de sus a cupei.

download (4) download (3)

7. Sutienul Half-Cup (jumătate de cupă)

Acest tip de sutien are o linie destul de joasă, iar bretelele sunt plasate spre exterior și acoperă doar jumătate din sâni. Conferă puțină susținere, dar poți să porți decolteuri fără ca el să fie vizibil.

download (7)

8. Sutienul “full support”

Acest tip de sutien este creat pentru a oferi confort și susținere maximă pentru sâni. În această categorie intră sutienele obișnuite de zi cu zi. Nu sunt foarte sexy, dar iți ridică și susțin sânii cu ajutorul unor detalii deștepte de design (cupe atent cusute cu balene matlasate și acoperite, benzi laterale late, închizători cu 2 sau 3 poziții).

download (6)

9. Sutienul “minimiser”

Acest tip de sutien este opusul sutienului cu “push-up” și este folosit cu precădere de femeile cu sânii mari. Pe lângă faptul  că oferă susținere maximă, acest model reduce mărimea sânilor cu o cupă și acoperă o mare parte din sân fără să îl preseze.

(a_id=3501)img12

10. Sutienul “polita” (shelf bra)

Acest tip “updatează” conceptul sutienului Halp Cup, așa cum îi spune și denumirea, susține doar partea inferioară a sânului, expunând complet sânii și sfârcurile. Evident că acest tip de sutien nu susține sânii ..și este folosit de obicei în momente mai…erotice 🙂

11. Sutienul Push-up

Femeile cu sânii mici au descoperit cu ajutorul acestui model de sutien că pot fi extrem de feminine și sexy…și că pot purta la rândul lor bluze/rochii decoltate fără a le fi teamă de imaginea unui bust plat. 🙂

Iar bărbații….evident că sunt încântați de iluzia optică (până în momentul când este desfăcut). 😀 😀 😀

Acest model de sutien are pernițe suplimentare care ajută, “împing” și ridică sânii creând un decolteu amplu, rotund și sexy.

Atenție însă la calitatea sutienului Push-up…deoarece (nu de puține ori) am văzut decolteuri vulgare și sâni ridicați până “în gât” la muuuulte fete. Un sutien Push-up de calitate va crea o iluzie de lifting și mărire  naturală…

12. Sutienul căptușit (padded bra)

Sutienul căptușit este ideal pentru femeile care vor o ușoară îmbunătățire a mărimii sânilor. Acest tip are o căptușeală uniformă (de diferite grosimi), adaugă volum (până la o cupă în plus) și dau o formă mai rotunjită sânilor.

13. Sutienul special pentru sânii foarte mari (Plus-size bra)

Este ideal pentru femeile cu sânii foarte mari, sau cele supraponderale (acest model are mărimi speciale: D, DD până la G și chiar J).

14. Sutienul Multi-way sau convertibil

Bretelele acestui tip de sutien sunt detașabile sau pot fi încrucișate în 4 feluri diferite (încrucișare normală, în X, bretele prinse asimetric în diagonala și bretele prinse la ceafă).

(a_id=3501)img11 (a_id=3501)img10 (a_id=3501)img9

15. Sutienul pentru T-shirt

După cum știm, articolele de îmbrăcăminte din bumbac se mulează și lasă să se observe detaliile lenjeriei intime…Soluția este un sutien special pentru tricouri. Acest tip de sutien nu are cusături și aplicații de dantelă, astfel încât cupele sunt netede.

16. Sutienul “intern”

Aici este vorba de o structură de susținere aflată în interiorul unui articol vestimentar. Sutienul intern constă într-o fâșie orizontală de material și o bandă de elastic în partea inferioară.

17. Sutienul de maternitate (sau pentru alăptare)

Este special pentru femeile care alăpteaza.

Cupele sunt întotdeauna din materiale moi și se pot desprinde de bretea ușor, permițând bebelușului accesul la sân.

(a_id=3501)img13

18. Sutienul cu cupe preformate (sau preconturate)

Dacă iți dorești să ai o forma cât mai naturala a sânilor, dar ușor îmbunătățita, alege un sutien cu cupe preformate. Acest tip de sutien este confecționat dintr-un material asemănător cu spuma, care este modelat prin căldură. Sutienele preformate nu au nicio cusătură și un se observă sub îmbrăcăminte. Cele mai multe sunt de tip plunge sau full-cup.

ProductSKU_p21540603_c21540852_Med

19. Sutienul fără armătură

DECO-NUDE-MOULDED-SOFT-CUP-BRA-4231-SHORT-4236 royce-charlotte-wirefree-bra-ry821

Sper că nu am uitat vreun model…dacă da, vă rog să completați. 😀

Cum alegem mărimea corectă pentru sutien ?!

Circumferința

Un sutien ales corect în funcție de circumferință joacă un rol important! Baza sutienului trebuie să poarte cea mai mare greutate a pieptului, NU umerii (cum se crede în general).

Sistemul de închidere trebuie să fie la aceeași înălțime ca în partea din față de sub sâni. Dacă partea din spate se ridică, înseamnă că nu am ales bine mărimea și că circumferința este prea mare.

Dacă ridicăm mâinile, sutienul trebuie să rămână pe “poziții” (sub nicio formă nu se ridica peste sâni).

Bretelele

În funcție de bretele îți poți da seama dacă un sutien este nepotrivit. Un semn că bretelele nu sunt bine aranjate poate fi durerea de umeri (des cauzate de o circumferință prost aleasă – prea largă).

Bretelele trebuie să stea lejer pe umăr (NU să îl apese/strângă).

Cupele

Evident că în funcție de cupe îți poți da seama de mărimea sutienului.

Dacă sânii se revarsă peste sutien, înseamnă că acesta este prea mic (deși am văzut multe fete care preferă să poarta sutien mai mic care fac sânii să arate ca niște sâni “explodați” sau “revărsați”…).

Când cupa este prea largă, marginile superioare se încrețesc, rămânând spațiu între sân și cupă.

Marginea cupei trebuie să copieze perfect mărimea naturală a sânului și forma acestuia (nu trebuie să arate nici retras în cupă, dar nici să depășească volumul acesteia).

Acum, după aflarea mărimii ..trebuie să aveți grijă ce cupă alegeți în funcție de forma sânilor!

source: pinterest.com, www.simplyyours.co.uk

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *