Influența hippie în ținutele de zi – Rochia hippie

rochia hippie (1)

 Vorbim deseori despre curentul hippie, boho-chic sau boem, dar nu știu câte persoane cunosc originea (cauza) acestui curent. Eu cunoșteam acest curent superficial, dar m-am documentat puțin mai mult și m-am gândit să împărtășesc și cu tine ce am aflat. Mișcarea hippie a apărut ca răspuns/protest la contextul social și politic al anilor ’60 din America. Pentru generația anilor ’60, mișcarea hippie reprezenta un adevărat stil de viață. Adepții acestei mișcări aveau în comun un stil vestimentar neîngrijit, ascultau rock psihedelic, erau adepți ai revoluției sexuale și consumau droguri precum hașis și LSD.

Cuvântul hippie vine de la hipster, cuvânt ce descria tinerii beatnik din San Francisco, SUA. Acești tineri aveau o atitudine nonconformistă, caracterizantă a generației beat.

Moda hippie nu are autor sau probabil are un autor colectiv. Hainele preferate ale hippioților erau blugii/pantalonii evazați, cămășile/tricourile colorate sau cu imprimeuri florale/geometrice, bluzele strâmte sau rochiile lejere vaporoase. Multe influențe ale stilului hippie s-au păstrat de-a lungul anilor, punându-și amprenta mai ales în sezonul estival.

Rochia hippie din pozele de astăzi mi-a plăcut imediat de cum am văzut-o. Pe site-ul de unde am achiziționat-o scria că este din denim, însă aceasta este confecționată dintr-un material subțire de vară, asemănător unei pânze care lasă pielea să respire. Pe lângă modelul interesant cu acei ciucuri, culoarea și forma acesteia m-au făcut să nu mai stau pe gânduri și să o bag în coșul de cumpărături. Rochia hippie ar fi arătat minunat și cu o pereche de sandale gladiator, numai că nu mă dau prea mult în vânt după ele.

Ești adepta acestui curent?

Rochia hippie o poți achiziționa de AICI.

rochia hippie (2)

rochia hippie (3)

rochia hippie (4)

rochia hippie (5)

rochia hippie (6)

rochia hippie (7)

rochia hippie (8)

Mulțumesc pentru vizită! Săptămână frumoasă îți doresc!

20 Comments


 1. Trebuie sa recunosc ca nu sunt adepta acestui stil insa rochita ta chiar imi place 🙂
  E foarte draguta!

  Reply

 2. mie mai degraba imi place cum vine cu tenisii, desi imi plac si sandalele gladiator! arata fain. si-mi place ca e flu-flu!

  Reply

 3. E super draguta si iti vine foarte bine. Pare putin pretentios materialul, in sensul ca se sfoneaza usor, cred …. Pe site arata putin altfel dar nu conteaza , e super

  Reply

  1. Da, se sifoneaza foarte repede 🙁

   Reply

 4. Nu stiam despre acest trend. Interesant!
  Imi place rochita si imi place cum ai ales sa o porti! Foarte comfy si dragut!
  Te pup!

  Reply

  1. Multumesc mult, draga mea :*

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *