Mintile lui Billy Milligan de Daniel Keyes | Recenzie de carte

Minţile lui Billy Milligan este o carte non-fiction aparte, unică şi foarte, foarte interesantă. Din câte am înţeles personajul Billy este real şi a trăit între anii 1955-2014.

Acţiunea se petrece în jurul lui William Stanley Milligan, un tânăr care suferă de personalitate multiplă. Este format din 24 de “personalităţi”, iar fiecare personalitate constituie practic o trăsătură definitorie a lui Billy cel întreg. Billy s-a “sfărâmat” în 24 de bucăți în urma unui abuz suferit în copilărie, pe care acesta l-a ascuns. O parte dintre personalităţi au apărut și în urma unor frustrări întâlnite pe parcursul vieţii. Printre personalităţile ce îl compun există atât personalităţi bune cât şi personalităţi rele.

Billy Milligan face tot felul de lucruri ilegale, condus de o parte din personalităţile indezirabile ce îl alcătuiesc. La un moment dat este prins de către autorităţi, iar avocaţii acestuia îşi dau seama că ceva nu este în regulă cu el.
Ca să înţelegi puţin ce simţea acesta când personalităţile se schimbau între ele… imaginează-ţi că eşti în baie, te speli pe dinţi şi brusc se stinge lumina, iar atunci când te trezeşti te afli într-un avion (spre exemplu). Ciudat, nu?!

Modul în care este scrisă această carte este foarte interesant, deoarece povesteşte acţiunile lui Billy încă din copilărie, văzute din unghiul fiecărei personalităţi şi astfel reuşeşti să înţelegi ce se întâmplă cu adevărat atât în mintea lui, cât şi în realitate. Mi s-a părut fascinant modul în care funcţionează şi interacţionează aceste personalităţi între ele. Cartea are 500+ pagini şi cu toate acestea se citeşte foarte repede şi te ţine în suspans pagină cu pagină.

Dacă ţi-am stârnit interesul în legătură cu această carte, trebuie să ştii că în acest moment este redusă cu 20% şi o poţi comanda de AICI. Iar dacă ai citit-o deja, sunt curioasă de impresia pe care ţi-a lăsat-o.

Mulţumesc pentru vizită, săptămână frumoasă în continuare!

14 Comments


 1. Nu am citit cartea, dar am auzit despre ea. Da, se bazeaza pe realitate. Billy Milligan a fost primul acuzat de crima din istoria SUA care a pledat sustinand ca are personalitate multipla. Exista si o continuare a acestei carti care a fost publicata direct in Japonia din dorinta autorului american.

  Reply

  1. Nu stiam ca exista o continuare..si …a fost publicata in Japonia? De ce tocmai acolo? 😀

   Reply

 2. Nu stiu multe despre subiect, de fapt nu stiu mai nimic, doar ce am vazut prin filme. E interesant subiectul.

  Reply

 3. Nu am auzit de aceasta carte, dar e de trecut pe lista. Sunt mereu in cautare de titluri interesante.

  Reply

 4. multumesc pentru recenzie, imi doresc timp de citit mai mult! pare interesanta!

  Reply

  1. Este foarte, dar foarte misto!!!

   Reply

 5. Nu am mai citit o carte cu acest subiect dar mi se pare fascinant asa ca am pus-o pe lista de lectura. Cred ca e foarte obositor sa suferi de personalitate multipla dar macar nu te plictisesti.

  Reply

  1. Sunt sigura ca da! Daca o citesti, sa imi spui cum ti s-a parut!

   Reply

 6. Nu am citit-o, insa pare atat de interesanta incat trebuie sa o citesc! Sigur o voi cauta si eu sa o cumpar!

  Reply

 7. Foarte ineteresanta cartea. Nu cred ca am citit o carte de acest gen pana acum

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *