Anul in care te-am intalnit de Cecelia Ahern | Recenzie de carte

Coperta cărţii a fost primul lucru care m-a atras atunci când am văzut cartea Ceceliei pe site-ul Editurii All, datorită modelului care m-a făcut să mă gândesc la ceva plin de viaţă.

Ultimele cărţi pe care le-am citit sub semnătura Ceceliei au avut un aer de comedie romantică şi cred că acesta este stilul ei caracteristic. Anul în care te-am întâlnit mi s-a părut cea mai slabă dintre toate.
De ce?
Păi… m-a plictisit faptul că mai bine de jumătate din carte a fost plină cu monologul interior al personajului principal. Nu zic că m-ar deranja acest lucru în general, însă aici m-a plictisit rău şi nu de multe ori am citit printre rânduri să ajung mai repde la dialogul propriu-zis dintre personaje. 

Acţiunea cărţii este simplă şi se petrece într-un singur loc. Personajul principal este Jasmine, o tânără de 31 de ani care rămâne fără slujbă şi 1 an trebuie să stea acasă din cauza unor ‘clauze’ contractuale. În toată perioada asta, dintr-o femeie ocupată ce nu are timp absolut de nimic, ajunge să îşi cunoască vecinii şi alte temeri interioare. Printre vecinii ei se află şi un om pe care îl urăşte din adolescenţă şi pe care ajunge să îl cunoască mai mult decât bine în acest an. Mie nu prea mi-a plăcut din start de Jasmine pentru că este genul acela de persoană care este prea plină de ea cu nişte reguli proprii pe care toţi ceilalţi trebuie să le respecte… Mă bucur că spre final îşi dă seama că este puţin cam ‘bătută în cap’ cu aceste pretenţii, însă niciodată nu e prea târziu să conştientizezi propriile greşeli.

Cartea este uşoară, se citeşte repede în ciuda faptului că are aproape 400 de pagini şi asta datorită stilului autoarei. Cartea am văzut că a plăcut multor persoane. Pe mine m-a dat pe spate… faptul că am terminat-o înseamnă că nu mi-a displăcut în totalitate. I-am dat 2 stele din 5 pe Goodreads.

Tu ai citit-o? Cum ţi s-a părut?

20 Comments


 1. NU am citit aceasta carte si multumesc de recenzia asta m-a facut sa o citesc sau nu,mai vedem 🙂

  Reply

 2. De acord cu tine. Nu toate cartile Ceceliei Ahern mi-au placut. La unele nu am rezonat deloc!

  Reply

 3. si eu vreau sa citesc cartile acestei autoare, o sa le achizitionez!

  Reply

  1. Aia urmeaza sa o citesc si eu in curand… 😀

   Reply

 4. N-am citit-o, dar mi-am comndat-o saptamana asta de la Editura All. Am citit mai multe carti ale Ceceliei Ahern, si pot sa zic ca unele care erau laudate mie nu mi-au placut. Daca o carte nu-mi place evit sa spun acest lucru in recenzia cartii pentru ca nu tot ce mie imi place , place la toata lumea si invers. Sincer, daca nu comandam cartea si citeam recenzia ta, nu mi-o mai comandam 🙁 Acum ramane sa vad, daca o sa am aceeasi parere cu tine sau nu. 🙂

  Reply

  1. Pai e cam acelasi lucru… daca spui ca iti place, este posibil ca celui care citeste recenzia sa nu ii placa… si viceversa. Tu spui ca nu ai cumpara cartea pt ca ai citit o recenzie “negativa” din 1000 pozitive (ca e plin netul de recenzii pozitive) dar si cel pe care il minti ca e WOW… poate o cumpara si zice “de ce dracu’ am cumparat porcaria asta?!” Deci e cam acelasi lucru si depinde in primul rand de persoana si de gusturile ei.
   Asa ca e misto sa fii fair si sa spui ca nu ti-a placut.. aia e, nu toate lucrurile trebuie sa ne placa.
   Well, that’s me 🙂

   Reply

 5. La inceput nu prea m-a captivat dar dupa ce am terminat-o, chiar mi a parut rau pentru ca incepuse sa imi placa, oricum Cecelia e una din autoarele mele preferate.

  Reply

 6. Nu e genul de lectura potrivita pentru varsta mea! 😀 Am citit-o mai demult, dar n-a fost ceva WOW nici la mine! 😀

  Reply

 7. Eu sunt genul de persoana careia nu ii place sa citeasca ceva atunci cand este la moda. Singurele carti pe care le am citit cand erau in voga a fost seria Fifty Shades of Grey si a fost mai mult din curiozitate decat din placere.

  Acum, am vazut aceasta carte destul de des prin blogosfera si in randul prietenelor mele, asadar cred ca o sa ii zic pas pentru moment.
  Desi, trebuie sa recunosc, ma intriga faptul ca nu ti place :)) imi trezeste curiozitatea pentru a o citi mai tarziu.

  Reply

 8. *Imi pare rau sa vad ca n-a fost o carte tocmai stralucita. Eu am citit recenzii la Defecti, sccris tot de ea, si am vazut ca este foarte laudata si actiunea pare a fi interesanta. Poate ca ar trebui s-o citesti pe aia daca n-ai facut-o deja

  Reply

 9. Nu am citit-o inca. Nu stiu daca o voi citi. Eu ma bucur cand citesc recenzii sincere. Si eu spun ce nu imi place, in recenziile mele. Suntem diferiti, avem gusturi diferite.

  Reply

 10. Am auzit de Cecelia Ahern si de cartile ei, dar recunoasc ca pana acum inca nu mi-a picat nici una in mana. E bine ca are un stil alert, si ca se poate parcurge usor cartea, uneori chiar n-am chef de citit chestii care-ti dau gandurile peste cap si nu poti relua lectura imediat.

  Reply

 11. Big like pentru sinceritate. Eu am citit o singura carte de-a Ceceliei Ahern pana acum, Suflete Pereche, si nu mi s-a parut grozava. Deci…

  Reply

  1. Multumesc si eu pentru comentariu.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *