32 de lucruri pe care le-am invatat in 32 de ani

Bună, draga mea!

Da, așa este… astăzi este ziua mea, iar cu această ocazie am o postare mai personală, dacă pot să îi spun așa. Este o postare la care lucrez de ceva vreme pentru că vreau să îți împărtășesc 32 de lucruri pe care le-am învățat odată cu trecerea anilor. Mai am multe de învățat, sunt convinsă! 🙂

1. Fii sincer/ă!

2. Cei 7 ani de acasă sunt foarte importanți, deoarece sunt temelia ta ca om. 

3. Sănătatea este cea mai importantă, așa că ai grijă de ea.

4. Iubește-te așa cum ești! Ești perfect/ă!

Sună a clișeu, știu. Însă dacă tu nu te iubești/respecți, cine vrei să o facă?

5. Iartă!

Iertând îți eliberezi pietrele de pe inimă, iar aceasta devine mai ușoară! Încearcă!

6. Nu datorezi nimic nimănui

Scurt şi clar! Niciodată nu datorezi explicaţii nimănui. Fiecare face ce vrea cu viaţa personală, fiecare își crește cum vrea copiii, fiecare este liber să ia propria decizie fără să dea explicații lumii. Nu văd rostul în „grija” asta pe care unele persoane o poartă lumii. Că ăla nu știu ce a făcut, că celălalt nu știu unde a fost, că aia a divorțat sau mai știu eu ce probleme/griji au ei. Dragii mei, voi aveți probleme mai mari decât au cei cărora le purtați de „grijă”.
Iar cei cărora le este purtată „grija” ar trebui să nu se mai gândească la cei ce le-o poartă. Până la urmă ești pe buzele lor câteva minute, atât cât ține o bârfă, apoi ei se duc la ei acasă la viețile lor „perfecte” să își rezolve problemele.

7. Prețuiește persoanele din viața ta și fii recunoscător pentru ceea ce ai

Prețuiește-le… Asta poate suna ca un clișeu, însă să fim sinceri, încet, încet anii trec peste ei. Conștientizez faptul că nu mai sunt tineri! Nu mai au 30 de ani.
Fii recunoscător pentru ceea ce ai, nu mai fugi atât după bani, petrece timp alături de cei dragi pentru că nu știi niciodată cât timp mai ai la dispoziție alături de ei!
Fii recunoscător că vezi, mergi, auzi!

8. Niciodată nu vei mulțumi pe toată lumea

Poți să fii cea mai prietenoasă persoană, cea mai populară sau cum vrei tu… pentru că întotdeauna va exista cineva pe care nu îl/o vei mulțumi. Mereu vor exista extra comentatori oricât de bine sau corect ai face tu un lucru. Trebuie doar să te obișnuiești cu ideea și apoi vei vedea ce bine îți va fi. Vei avea o liniște care îți lipsește acum… Știu că nu are cum să îți lipsească ceva ce nu ai avut sau nu ai fost conștient până într-un moment, însă crede-mă, nu scriu prostii. Adică sper că nu scriu prostii. :))

9. Toata lumea își vede de propriul interes

Din păcate acesta este un adevăr pe care l-am înţeles destul de târziu.. oricât de mic ar fi interesul, acesta există întotdeauna în inima persoanei care îţi face o favoare sau ţi se pare că te ajută într-un fel. Şi în general persoanele care consideră că ţi-au făcut vreun serviciu, au grijă ca at some point să scoată asta în evidenţă şi să te facă să îi răsplăteşti într-un fel sau altul.

10. Prietenii adevărați rămân cu tine indiferent de situație

La bine toți sunt alături de tine, în schimb la rău îți rămân alături doar cei ce îți sunt prieteni adevărați. Eu pot să număr prietenii adevărați pe degete și sunt fericită că am așa ceva și că pot să apelez oricând la ei atunci când am nevoie. Chiar dacă nu vă vedeți o perioadă de timp, atunci când vă reîntâlniți vă simțiți de parcă nu v-ați mai fi văzut de câteva zile. Întotdeauna contează calitatea și nu cantitatea. Cum citeam undeva, în prieteniile adevărate nu se vorbește despre prietenie. Prietenia se trăiește fără să îi spui pe nume, fără comentarii.

11. Am învățat să spun NU

Cu greu am învățat să spun acest cuvânt, deoarece întotdeauna din politețe îmi era așa să refuz pe cineva. Acum am realizat că este cel mai bine să refuzi atunci când nu vrei/poți să faci ceva. Nu va mai fi o corvoadă pentru tine. Oricât de greu ar fi să spui nu, crede-mă că este mai bine să fii sincer decât să faci ceva fără să îți dorești să faci acel lucru.

12. Ești om cu mine, sunt om cu tine. Mă respecți, te respect.

13. Timpul este prețios și nu trebuie pierdut aiurea cu nimeni/nimic.

În acest sens, viața este prea scurtă pentru a o petrece cu oameni care nu merită și făcând lucruri care nu îți fac plăcere.

14. Fii tu însuți/însăți. Lasă masca “perfectă” la o parte.

Am învățat până acum că ORICINE, dar absolut ORICINE are problemele lui/ei în viață. Oricât de perfect ar vrea să se arate în lume, ÎNTOTDEAUNA există ceva-ul ăla care nu este perfect. Așa că nu mai camufla problemuțele, suntem oameni și toți le avem pe „ale noastre”. 🙂

15. Bucură-te de lucrurile mărunte din viața ta

Bucură-te de mirosul cafelei dimineața, bucură-te de micul dejun adus de iubit/soț (iubită/soție), bucură-te de mirosul florilor și al naturii (mirosul ăla frumos, normal). :))

16. Nu ține ranchiună

Este cel mai urât lucru și te urâțește și pe tine! Îți urâțește sufletul și te face un om rău. Dacă cineva îți face ceva vreodată, cel mai bine este să discuți direct cu persoana în cauză și să îi spui în față, pentru că ranchiuna purtată nu te va duce într-un loc mai fericit niciodată!

17. Fii pozitiv/ă

Da, iar clișeu, dar atragi energiile pozitive. Cu cât îți dorești mai mult ceva și cu cât ești mai pozitiv/ă, cu atât acel lucru se va întâmpla mai devreme sau mai târziu (mă refer aici la lucruri care țin de ce poți face tu în domeniul personal sau al carierei, și nu la vise cu Maserati sau Lamborghini… but.. who knows?!). 🙂

18. Nimeni nu le știe pe toate

19. Ține-te de promisiuni!

20. Nu minți!

21. Citește și învață tot timpul.

22. Nu ai dreptate întotdeauna!

23. Muzica vindecă și schimbă starea de spirit. Încearcă!

24. Nu este întotdeauna vorba despre tine.

25. Ascultă-i și pe ceilalți, au și ei părerile lor care ar trebui respectate.

26. Fii punctual/ă!

27. Oferă-ți timp pentru tine!

Oricât de ocupată ai fi, oricâte treburi ai avea acasă, meriți să te răsfeți din când în când.

28. Nu lăsa nimic să îți stea in cale. Dacă ai un vis fă tot posibilul să îl urmezi.

29. Greșeala este omenească, nu mai fii atât de critic cu tine însăți/însuți.

30. Ai grijă de corpul și tenul tău!

31. Asumă-ți ceea ce faci/spui și acceptă consecințele faptelor/spuselor tale.

32. Ai incredere în tine no matter what!

 

12 Comments


 1. De acord cu toate! Chiar nimeni nu e perfect, nimeni nu are o viata ideala! Chiar trebuie sa ne bucuram de ce avem, sa pretuim viata si fiecare moment! Ne datoram noua insine o viata linistita, din punct de vedere emotional, asa ca nu e bine sa porti ura in suflet…
  Te pup si inca o data “La multi ani frumosi!”

  Reply

  1. Iti multumesc din suflet, draga Lory. Te pup si imbratisez cu drag!

   Reply

 2. La multi ani, draga mea! Sa fii sanatoasa si pasii sa te poarte exact acolo unde iti doresti tu! Suntem de o seama. Si eu implinesc 32 de ani anul acesta. Imi place articolul tau, cu siguranta invatam multe de-a lungul anilor!

  Reply

  1. Multumesc frumos pentru comentariu!

   Reply

  1. Iti multumesc din suflet pentru comentariu, draga mea! Te imbratisez cu drag!

   Reply

 3. Foarte adevarat! De la 1 până la 32 :).

  Reply

  1. Iti multumesc pentru comentariu!

   Reply

  1. Asa sa fie! Sa ne citim si la 100 de ani! 🙂
   Multumesc frumos pentru urari!

   Reply

 4. LA multi ani! Cu multe multe ganduri bune <3 Foarte frumos ai asternut tu acest ganduri aici si toate sunt la un moment dat aprobate de fiecare din noi. Unii ajung mai repede, altii mai tarziu la aceste concluzii! <3

  Reply

  1. Iti multumesc frumos pentru urarile frumoase, draga mea Carmen. Te pup si imbratisez cu drag! :*

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *